Özgün, Yalın Ve Yenilikçi Tasarım Anlayışı İle Fark Yaratıyoruz

Özgün, Yalın Ve Yenilikçi Tasarım Anlayışı İle Fark Yaratıyoruz

Özgün ve yalın tasarım anlayışımıza fark yarattıklarını ifade eden Netto Mimarlık kurucu ortaklarından Mimar Burcu Özen Kundak, “Yenilikçi ve tüm dünyayı takip eden bir bakış açısına sahibiz” dedi.

A+A-

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümünden sınıf arkadaşı olan Burcu Özen Kundak ve Hande Uğur Balçu tarafından 2003 yılında kurulan Netto Mimarlık, 21 yıldır sektörde mimari proje, iç mekan ve bunların uygulamalarını gerçekleştiriyor. Burcu Özen Kundak, Netto Mimarlık'ın gelişim sürecinden, bir işin ilerleyiş aşamasına, kendilerini farklı kılan özelliklerine  dair açıklamalarda bulundu.

Netto Mimarlık'ın kuruluşu ve bugüne geliş sürecinden biraz bahsedebilir misiniz?

Ortağım ve arkadaşım Hande Uğur Balçu ile 2001 yılında mezun olduktan sonra 2 yıl boyunca çeşitli mimarlık ofislerinde deneyim elde ettik. Bu iki yılın sonunda Netto Mimarlık'ı kurmaya kadar verdik ve hikayemiz böyle başladı. 7-8 yıl boyunca eczane ağırlıklı bir çalışmamız oldu. Bu sürede 250'ye yakın eczaneyi yeniledik. Bu durum diğer sağlık birimlerine de yansıdı ve çok sayıda güzellik salonu,  klinik vb. yerlerde faaliyet gösterdik. Hala da bu alanlarda çalışmaya devam ediyoruz. 2011 yılından itibaren ise mimari proje de çizmeye başladık. Şu an hem mimari proje hem iç mekan çiziyoruz ve bunların uygulama alanında bulunuyoruz ya da kontrol sürecinde yer alıyoruz.

Size bir iş geldiğinde bu işi gerçekleştirirken hangi aşamalardan geçiyorsunuz?

Öncelikle gelen müşterinin isteklerini dinlemek, birincil ve en önemli konu. Bizden ne istediğini tam olarak anladıktan sonra yapılacak yerin fiziksel koşullarını detaylandırıyoruz. Sonra arkadaşlarımızla bir araya gelerek istişare ediyoruz. Bir yol haritası oluştuktan sonra ilk taslaklar ortaya çıkıyor. Planları ve konsept fikrimizi de oturttuktan sonra bunu müşteriye sunuyoruz. İşin ikinci aşamasında görselleştirmeye geçiyoruz. Projede her detayı render’larımıza ilave ettikten sonra da yeniden müşteriye sunuyoruz. Yeni düzenlemeler olsa bile son noktaya kadar bunu görselleştiriyoruz ve uygulama safhasına geçiyoruz.  Bu aşamanın ardından malzeme seçimi süreci başlıyor. Malzemelerimizi de tüm detaylarına kadar müşterilerimize gösterdikten ve seçim yapıldıktan sonra satın alma, şantiye ve uygulama ile projeyi sonlandırıyoruz.

20 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan bir mimarlık ofisi olarak sizi ayrıştıran yönlerinizden bahseder misiniz?

Ofisimizin en önemli ayırt edici özelliklerinden birisi  tasarım. Özgün ve yalın tasarım anlayışımıza yenilikçi  ve tüm dünyayı takip eden bakış açımızı da ekleyebiliriz. Bunun yanında fonksiyonellik çok önemli. Çünkü yaşamın içerisinde o alanları çok iyi kullanabiliyor olmanız gerekiyor.  Biz de bu bağlamda bir işe başladığımız zaman orada yaşayacakmış gibi bir çizim yapıyoruz.  Bunu da müşterilerimizin fark ettiğini düşünüyorum. Buraya gelip de bizden memnun olmayan müşteri yoktur diyebilirim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.